Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kristallisuola

Kauniin punertavan sävyinen Himalajan kristallisuola on puhdas luonnontuote, joka pitää sisällään useita terveyteemme himalaja.jpgvaikuttavia mineraaleja kuten natriumia, kaliumia,rautaa ja magnesiumia. Sen kauniin punertava väri tulee suolan sisältämästä rautaoksidista.

Punertavaa vuorisuolaa tavataan eri puolella maailmaa mm. Havaijilla, Utahissa, Perussa, Boliviassa ja Australiassa. Tuisa-Tuotteen maahantuoma suola on korkealaatuista ja aitoa Himalajan kristallisuolaa, jonka alkuperämää on Pakistan.

Tuisa- tuotteen maahantuoma kristallisuolan laatusertifikaatti löytyy täältä.

Himalajan kristallisuolan synty sijoittuu aina niinkin kauas kuin 250 miljoonaa vuotta taaksepäin ja silloiseen alkumereen, joka haihtui pois. Näin jäljelle jäi vain meren suola, joka on miljoonien vuosien kuluessa sedimentoituinut kallioperään. Tämä on pitänyt kristallisuolan koskemattomana ja puhtaana mm. ilmansaasteista. Nykyisin kristallisuola saadaan suolakaivoksista, joista se ilman mekaanisia menetelmiä louhitaan käsin.

Kristallisuolan synonyymeinä näkee myös joskus käytettävän ruususuolaa tai kuninkaiden suolaa. Jälkimmäinen nimi viittaa kristallisuolan historiaan, jolloin vain kaikkein korkea-arvoisimmilla oli varaa nauttia tätä suolaa.

Kristallisuolaan voidaan käyttää monin eri tavoin: ruuanlaitossa, kylpysuolana, valaisimina ja lyhtyinä. Siitä on apua mm. astmaatikoille, allergisille, atooppisen ihon hoitoon (sopii myös muille ihotyypeille), psoriin ja muihin ihosairauksiin, korvatulehduksiin, flunssaan ym.

Lämpimään kylpyveteen liuotettu kristallisuola toimii puhdistavana, verenkiertoa parantavana hoitomuotona, josta on apua myös kipeytyneisiin lihaksiin ja kuivan ihon hoitoon. Kristallisuolasta valmistetut valaisimet ja lyhdyt eivät ole pelkästään vain kauniita tunnelmanluojia vaan niillä on myös terapeuttisia ja parantavia vaikutuksia esimerkiksi astma- ja allergiaoireisiin. Lämmetessään kristallisuola tuottaa negatiivisia ioneja, jotka neutralisoivat ja puhdistavat huoneilmaa. Negatiivisesti varautuneessa ilmassa on helpompi hengittää eikä pölyä leijaile niin paljon. Tiedäthän miltä tuntuu kävellä meren rannalla? Samasta ilmiöstä on kysymys. Kristallisuola sopii erittäin hyvin myös ruuanlaittoon. Hyppysellinen pehmeän makuistakristallisuolaa kruunaa ruuan maun. Käytetään kuten tavallista pöytäsuolaa.

Kristallisuola on monen terveydestään huolehtivan ja kulinaristisia nautintoja arvostan ihmisen valinta!

Ihminen tarvitsee suolaa

Suola on ihmisen kehitykselle ja elämälle välttämätön aine. Voimme elää vain olosuhteissa, joissa suolan saanti on turvattu.

Kivennäisaineet ovat elimistölle välttämättömiä ja kullakin kivennäisaineella on oma tärkeä tehtävänsä elimistössämme.

Yhden kivennäisaineen puuttumista ei voi korvata toisella kivennäisaineella. Tarvitsemme kivennäisaineita kolmenlaisiin tehtäviin: 1) kudosten rakennusaineiksi, 2) kudosten ja kudosnesteen osmoottisen paineen ja kalvojen läpäisyvyyden säätelyyn ja 3) katalysaattoreiksi entsyymi- ja hormoonisäätelyyn.

Natrium on yksi kehomme tärkeimmistä elektrolyyteistä kaliumin, magnesiumin ja kalsiumin lisäksi. Nämä kaikki neljä alkuainetta, kuten myös muut kehomme elintoiminnolle tärkeät kivennäisaineet, löytyvät Himalajan kristallisuolasta.

Luonnonsuola – se parempi vaihtoehto

Luonnonsuola kuten kristallisuola on nimensä mukaisesti luonnonmukaista suolaa, joka on terveytemme kannalta aina parempi vaihtoehto kuin tavallisesti käyttämämme ruokasuola (NaCl).

Luonnonsuolaa saadaan meri- tai järvivettä haihduttamalla tai louhimalla kallioperästä. Luonnonsuolan erottaa puhdistetusta ruokasuolasta sen värin perusteella. Se ei ole koskaan puhtaan valkoista vaan joko punertavan tai vaalean harmaan väristä.

Luonnonsuolassa on tallella kaikki sen sisältämät mineraalit eli kivennäisaineet. Jokaisella luonnonsuolalla on esiintymispaikasta riippuen omanlainen mineraalikoostumus, karkeus, kiteiden muoto, väri ja uniikkki maku. Kristallisuolan etuna esimerkiksi merisuolaan nähden on sen puhtaus. Nykyisin merisuola sisältää usein terveydelle haitallisia saasteita ja raskasmetalleja.

Ruokasuola, josta käytetään usein myös nimityksiä pöytäsuola tai keittosuola, on puhdistettua eli raffinoitua suolaa. Tällöin luonnonsuolasta on mekaanisella vakuumimenetelmä poistettu kaikki suolan luontaiset kivennäisaineet lukuunottamatta natriumia ja kloridia. Ruokasuola onkin 99,9% natriumkloridia (NaCl). Tämän lisäksi ruokasuolaan lisätään jodia, jota ihminen ei välttämättä saa muuten tarpeeksi ruuasta sekä lisäainetta, jolla estetään suolan paakkuuntuminen.

Länsimaisessa kulttuurissa ruokasuolan käyttömäärä henkeä kohden on kasvanut sukupolvien myötä. Samalla mm. magnesiumin ja kaliumin saanti on vähentynyt. Nämä ongelmat ovat osaksi johtuneet raffinoidun suolan käytöstä. Ruokasuolaa käytettäessä keho jää odottamaan myös luonnonsuolalle ominaisia muita kivennäisaineita.

Siksipä huomion kiinnittäminen suolan laatuun onkin avainasemassa omaa terveyttä ajatellen. Kohtuullinen kristallisuolan käyttö edesauttaa kehoa saamaan kaikki sen tarvitsemat mineraalit, joten se on aina parempi vaihtoehto kuin teollisesti käsitellyt suolat. Huomaathan kuitenkin, että sydän- tai verenpainesairauksien kohdalla on suolan käytöstä keskusteltava lääkärin kanssa.