Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tunnista aito Intiaanisokeri


Markkinoille on saapunut paljon erilaisia täysruokosokereita ja ns. intiaanisokereita.
Ovatko nämä kaikki kyseiset tuotteet juuri sitä aitoa perinnetuotetta?
Aidon Masajon Intiaanisokerin voi tunnistaa jäljitelmistä seuraavaan tapaan:
1. Sokeria on helppo värjätä melassilla, mutta pysyykö väri jos sokeri sekoitetaan
veteen? Sekoita yksi ruokalusikallinen sokeria desilitraan vettä ja katso miltä näyttää.
Tee sama aidolle Masajon Intiaanisokerille ja katso minkälainen ero niillä on. Väri
kertoo täysruokosokerin pääravintoaineiden ja hivenaineiden kokonaiskoostumuksesta.

tunnista_aito_taysruokosokeri2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Täysruokosokerissa pitää olla hiilihydraatteja alle 90%, jotta pääravintoaineille ja
hivenaineille jää tilaa. Masajon Intiaanisokerissa on hiilihydraatteja 89,5% Suomen
tullilaboratorion tutkimuksen mukaan.
3. Täysruokosokerissa ei ole kiteitä. Moni ”täysruokosokerin” valmistaja on piilottanut
kristallisoituneet sokerikiteet jauhamalla ne hienoksi, jotta se näyttäisi enemmän
täysruokosokerilta. Pienen pienet kiteet voi huomata katsomalla tarkkaan.
Hampaiden välissä kiteet rahisevat.

Aidon täysruokosokerin valmistus on paljon vaikeampaa ja hitaampaa, joten suurin osa markkinoilla olevista täysruokosokereista ovat todellisuudessa raakaruokosokereita. Aito Masajon Intiaanisokeri, joka täyttää Japanin valtion yliopiston perinnetuotevaatimukset, on valmistettu perinteiden mukaan, ja se voidaan erottaa alla olevasta tunnuksesta.

Tästä pääset tutustumaan Intiaanisokeri valikoimaamme.

juoksijalogo.jpg