Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Intiaanisokeri(täysruokosokeri)

on terveellinen makeuttaja

Intiaanisokeri on käsittelemätöntä luonnon täysruokosokeria, joka sisältää
runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja antioksidantteja.

Intiaanisokerissa varsinaisen sokerin osuus on 89,5 %
(Suomen, Eu:n tullihallitus), ja loput yli kymmenen prosenttia
ovat elimistölle erittäin tärkeitä tehomineraaleja
(Japanissa tehty tutkimus). Näiden ainutlaatuisten
ainesosiensa ansiosta intiaanisokeri saa sokerien aineenvaihdunta-
prosessin soluissa toimimaan tasapainoisesti.
Tämä luo hyvän perustan ihmisen kokonaisvaltaiselle
terveydelle.
INTIAANISOKERI ON HYVÄN MIELEN SOKERI.
Intiaanisokeri tasapainottaa verensokeria. Se ei siis
aiheuta “sokerihumalaa” valkoisen sokerin tapaan vaan
päinvastoin imeytyy hitaasti ja auttaa verensokeria
pysymään tasaisena. Siksi intiaanisokeri tasapainottaakin
aivokemiaa ja pitää aivojen serotoniinitasoa
korkealla tasolla. Tämän vaikutuksensa ansiosta intiaanisokeri
aiheuttaa kylläisyyden ja tyytyväisyyden tunteen
(Sveitsissä tehty tutkimus.) Serotoniinitasapainosta
huolehtimalla intiaanisokeri tuo apua masennukseen,
mielialan vaihteluihin ja pitää huolta tätä kautta
ihmisen psyykkisesta hyvinvoinnista. Intiaanisokeria
syödäänkin takuuvarmasti hyvillä mielin - esimerkiksi
Japanin Okinawassa yli 3 miljoonaa kiloa vuodessa.
Mieltä tasapainottavien vaikutuksiensa ansiosta intiaanisokeri
lievittä myös murrosikäisen “kuohuja”, jotka
johtuvat hormoonitoiminnan kehittymisestä.
Sveitsiläistutkimuksessa todettiin intiaanisokeria nauttivien
lasten olevan muita terveempiä ja elämäniloisempia,
eikä heidän kasvukäyristään tarvinnut huolehtia
- painonnousu oli sopusuhtaista. Erityisen hyväksi
intiaanisokeri on keskittymishäiriöistä kärsiville ja ylivilkkaille
lapsille.
TÄRKEÄÄ: Jotta intiaanisokerin terveyttä edistävät vaikutukset
pääsisivät varmasti esille, täytyy ruokavaliosta karsia
pois kokonaan valkoinen sokeri ja valkoinen vehnäjauho
(Okinawan naisten ja äitien lausunto).
Aikuisten ja isojen lasten tulisi nauttia intiaanisokeria
50-100 g päivässä, jotta elimistö saisi riittävän määrän
tärkeitä tehomineraaleja käytettäväkseen.
LAIHDUTUKSEN TUEKSI
Äärimmäisen rikkaan mineraalikoostumuksensa ansiosta
intiaanisokeri saa aikaan tyytyväisyyden ja kylläisyyden
tunteen, jolloin mieli ei tee napostella ylimääräisiä herkkuja.
Intiaanisokerista ja ruususuolasta valmistettu “jaksamisjuoma”
on erinomainen laihdutusjuoma: Sen avulla jaksaa
puksuttaa pitkän päivän ilman herkkujen hinkua.

Jaksamisjuoma

(erinomainen voimajuoma myös urheilijoille)

5 dl vettä
1/2 tl ruususuolaa
3-5 rkl intiaanisokeria

(USAN ammattilais-baseball-joukkue testasi jaksamisjuoman
Okinawan kuumissa olosuhteisssa ja totesi sen erinomaiseksi
urhailujuomaksi)
MUISTIN TUEKSI, VÄLILEVYJEN RAPPEUMAAN,
RIPULIIN, RAUTAISEKSI RAVINNOKSI...
Koska intiaanisokeri sisältää erittäin pieniä, “nano-kokoisia”
mineraaleja, se pääsee tunkeutumaan kaikkein pienimpiinkin
verisuoniin mm. aivoissa. Intiaanisokeri onkin erinomaista
ravintoa aivoille ja sitä suositellaankin erityisesti
muisti- ja keskittymisongelmista kärsiville.
“Nanorakenteensa” ansiosta intiaanisokerista on saatu
erinomaisia tutkimustuloksia selän välilevyjen rappeuman
hoidossa: ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta
intiaanisokeri on osoittautunut erinomaiseksi luutumisen
edistäjäksi.
YLi 60 eri mineraalia sisältävä ruususuola sekä intiaanisokeri
tuovat helpotusta ripuliin elektrolyyttitasapainon
palauttamalla. Ripuli- ja oksennuskohtausten
seurauksena tämä tasapaino häiriintyy ja
muutamaan vesilasilliseen sekoitettu ruususuola ja intiaanisokeri
auttavat sen palauttamisessa.
Intiaanisokeri tuo avun myös alhaisesta hemoglobiinista
kärsiville. Intiaanisokerin mineraalit toimivat “joukkovoimana”,
jolloin intiaanisokerin sisältämä rauta imeytyy
hyvin, hemoglobiini nousee ja vointi vahvistuu.
Toisin kuin valkoinen sokeri, intiaanisokeri ei aiheuta
hampaiden reikiintymistä. Päin vastoin: mineraalirikkautensa
ansiosta sitä on käytetty menestyksellisesti
mm. hammasmädän hoidossa.

INTIAANISOKERIN KÄYTTÖ
Maukasta intiaanisokeria käytetään tavallisen sokerin
tapaan. Leivonnaisissa sitä kannattaa annostella
hiukan tavallista sokeria runsaammin. Intiaanisokerin
tehomineraalit kestävät hyvin kuumennusta: vain 5 %
prosenttia tuhoutuu esimerkiksi uunissa paistettaessa.
Perheyritys Masajon maahantuoma intiaanisokeri
tuotetaan luonnonmukaisesti reilun kaupan pelisäännöillä
Boliviassa. Sokeria viljelevät intiaanit
saavat sokerista oikeudenmukaisen hinnan ja taatun
toimeentulon, realistisen vaihtoehdon koka-pensaan
viljelylle.
Intiaanisokerin nimi juontuu kunnioituksesta
intiaaniperinteitä,intiaanikulttuurien viisautta ja siitä
kumpuavaa syvällistä luonnon arvostusta kohtaan.

Helppo Piirakka

4 lasillista jauhoja spelt- tai vehnäjauhoja
2 lasillista Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Nämä aineet sekoitetaan ja lisätään 200g sulatettua voita ja sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Murumassaa otetaan talteen mittana käytetty lasillinen. Loppumassaan lisätään 1-2 munaa ja lasi piimää. Taikina sekoitetaan (ei vatkata) ja levitetään uunipellille. Päälle omenalohkoja, raparperi paloja tai marjoja, + täysruokosokeria. Lopuksi lasi murumassaa. 200°/30min
Katariina Valu


Kääretorttu

4 munaa
2dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1½dl vehnäjauhoa
½dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta

Munat ja täysruokosokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon.
Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistetaan n. 225°. 5-7min Kumotaan leivinpaperille. Levitetään päälle ohuesti hilloa ja kermavaahtoa. Kääritään paperin avulla.


Kaurakeksit

2dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoa
1½dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1tl vaniljaa
1tl inkivääriä
0,5tl leivinjauhetta
0,5dl voisulaa
2rkl maitoa tai kermaa

Kuivat aineet kulhoon, sekoitus.Lisätään voisula ja maito. Nokareita pellille, 200° 7min.


Maustepannukakku

6 dl piimää
200 g voisulaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
3 tl soodaa
6 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
8 dl jauhoja

Sekoita sooda piimään, lisää muut aineet.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja paista ½ h. 200°.


Maustekakku

3 dl piimää
5 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1 tl neilikkaa
2 dl rusinoita
150 g voisulaa
6 dl jauhoja
2 tl soodaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten piimä ja voisula. Sekoita nopeasti ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paistetaan n.1h. 175° alatasolla.


Omenakiisseli

1 l vettä
2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
5 rkl perunajauhoja tai 1 dl maissitärkkelystä
3 omenaa

Sekoita perunajauho ja täysruokosokeri veteen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila heti pois levyltä. Jos käytät maissijauhoja, anna kiisselin olla levyllä n. 5min. Kuutioi omenat ja lisää kiisseliin. (Omenan asemasta voit käyttää myös herukoita tms.)


Täystehokakku

2½ dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
3 dl vehnäjauhoa
½ tl suolaa
½ dl kaakaota
2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl viinietikkaa tai molkosaania
2/3 dl ruokaöljyä
2 dl vettä

Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet.
200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min)


Pulla

½ l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2½ dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
n. 150 g voita tai öljyä
n. 1 kg vehnäjauhoa

Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet.
200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min)


Jäätelö

½ l kuohukermaa
4 munanvalkuaista
2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
2 tl vaniljasokeria

Kerma vatkataan kuohkeaksi, lisätään 1dl täysruokosokeria vatkauksen loppuvaiheessa. Munanvalkuaiset ja 1dl täysruokosokeria vatkataan kovaksi vaahdoksi. Molemmat vaahdot sekoitetaan keskenään ja lisätään vaniljasokeri. Laitetaan pakastimeen ainakin vuorokaudeksi.