Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Shea WaLe Reilu kauppa

Reilu kauppa mahdollistaa maataloudesta elantonsa saaville naisille tien pois köyhyydestä ja kohtuullisen elannon. Se mahdollistaa heidän perheidensä paremman elintason ja lasten kouluttamisen ilman velkaantumista. Reilu kauppa tarjoaa täten raskasta työtä tekeville naisille mahdollisuuksia ja heidän työlleen arvon. Reilu kauppa on muutakin kuin reilun hinnan maksaminen karitevoin pähkinöistä, niistä tehdyistä tuotteista ja siihen käytetysta ajasta. Periaatteisiin kuuluu myös toiminta- ja tuotantokapasiteetin mahdollistaminen sekä koulutus- ja myyntimahdollisuuksien edistäminen.

Huom! Monet karitevoin tuottajat/markkinoijat käyttävät mainintaa "Reilu kauppa" markkinointikampanjoissaan ilman, että he määrittelevät, mitä Reilu kauppa heille ja heidän tuotannossaan tarkoittaa. Lisäksi Shea WaLessa ajatellaan, että pelkän karitevoin ostaminen naisryhmiltä ei vielä täytä Reilun kaupan määritelmää. Usein karitevoista maksettu hinta on niin matala, ettei se anna minkäänlaista tuottomarginaalia sen valmistajalle. Ostajat hyötyvät monesti karitevoita valmistavien naisten alhaisesta koulutustasosta ja saattavat jopa lahjoa heimojohtajia hyväksymään alhaisen ostohinnan.

Kaikkien Reilun kaupan väärinkäytösten vastustamiseksi, Shea WaLe on ottanut käyttöön oman määritelmänsä ja käytänteensä Reilun kaupan suhteen. Tällä halutaan esittää Shea WaLe karitevoin loppukäyttäjälle selkeät periaatteet siitä, millä hinnalla karitevoita ostetaan ja tuotetaan yhteistyössä naisryhmien kanssa:

  1. Vähintään kahden riippumattoman karitevoi-sisäpiiriläisen pitää arvioida hinta reiluksi.
  2. Karitevoin ostohinnan tulee olla vähintään 40% yli kaupantekohetken alhaisimman tunnetun hintatason.
  3. Yhteistyö ja työskentely karitevoin valmistajien kanssa pitkällä tähtäimellä

Ostamalla Shea WaLe -tuotteita, annat afrikkalaisille naisille mahdollisuuden parantaa heidän ja perheidensä tulotasoa. Tuet paikallista maataloutta sekä perinteisten tuotantotapojen ja perimätiedon säilymistä.

Vuoden 2010 sadon markkina-analyysi osoitti, että Shea WaLe:n naisryhmille maksama hinta on ollut keskimäärin 80-83% korkeampi kuin yleisesti tunnettu hintataso.

Kaikki Shea WaLe -tuotteet ovat 100% Ghanalaista tuotantoa, mikä tarkoittaa että ne on myös purkitettu ja pakkausmerkitty Ghanassa. 1 kg ja 2 kg karitevoin koripakkaukset on tehty käsityönä LOBI-heimon naisten toimesta. Korien valmistamisesta saadut tulot ovat merkittävä osa heidän vuosituloistaan.