Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Intiaanisokeri

Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, (Japanin valtion tutkimuslaitoksen JICA:n mukaan, jolla on naapurissa laboratorio) kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, (joka on tarkoitettu ihmisravinnoksi oikein käsiteltynä, ei etanoliksi jota tuotetaan jalostetuilla nopeakasvuisilla lajikkeilla) jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Tämä mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen,(laillistettu laboratorio Suomessa) jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Ei myöskään käytetä minkäänlaisia paakkuuntumisenestoaineita. Tästä syystä joku Intiaanisokeri-pussi saattaa tuntua toista kovemmalta. Intiaanisokeri-täysruokosokerissa on ruokohunajan luonnollinen aromi.

Suomessa on kehitetty yhteistyössä terveydenhoidon ammattilaisten kanssa niin sanottu "jaksamisjuoma", jossa käytetään Intiaanisokeri-täysruokosokeria ja Ruususuola-kristallisuolaa. Annoin ohjeet Okinawalaisille jotka antoivat jaksamisjuomaa Yhdysvalloista tulleille baseball ammattilaisille, sillä he tulevat harjoittelemaan Okinawalle. Heidän kommenttinsa oli pelin jälkeen, ettei muuta urheilujuomaa tarvittu eikä tullut väsymystä. (Shimabukuro)

Intiaanisokeri-nimitys on annettu arvostuksesta intiaanien työtä kohtaan, koska he ovat pelastamassa arvokasta maailmanrauhanperintöä. Japanin Okinawalla täysruokosokeria on tuotettu yli 400 vuotta yhtäjaksoisesti, ja se tunnetaan nimellä perinne Kokuto. Sen mestarikunta on syntynyt 450-vuotisen rauhan- ja ystävyydentyön seurauksena naapurikansojen kanssa. Valtion yliopisto on erottanut perinnetuotteen kaupallisista eli niistä, joihin on lisätty halpoja teollisuussokereita, jolloin pääravintoainepitoisuudet ovat pudonneet murto-osaan. Tuottaminen on noin tuhat kertaa hitaampaa kuin teollisuussokerin valmistus ja esim. Bolivian suurimman tavallisen sokeritehtaan pääasantuntija sanoi että hänestä se on taidetta joka vaatii jatkuvaa ponnistelua.

INTIAANISOKERI-nimi on Masajon virallinen tuotemerkki ja yrityksen aputoiminimi. Alkuperäisen Intiaanisokeri-täysruokosokerin tunnistaa intiaanitaiteilija ystävämme Aronin maalaamasta Inka-kuriiri juoksijasta.

Intiaanisokeri-täysruokosokeri on säilytettävä kuivassa ja suojeltava auringolta ja voimakashajuisilta tuotteilta ja mielellään tiiviissä astiassa, niin että sen aromi säilyy pidempään.

Tuotteita yhteensä 1 kpl